Volle maan 27 februari

We zitten al weer aan het einde van de tweede maand van 2021 en we mogen aankomende zaterdag, 27 februari 2021, de tweede  volle maan van dit jaar verwelkomen. Deze maand staat de volle maan in het sterrenbeeld Maagd en dit breng veel fijne energie met zich mee. 

Dat de maan krachten bezit, weten we al heel lang; de maan bestuurt het water en maakt dat zeeën eb en vloed kennen. Het effect op ons lichaam en onze emoties kunnen we twee dagen voor én twee dagen na de volle maan voelen. Rond volle maan kan je merken dat je slechter slaapt en dat je een onrustig gevoel met je meedraagt, maar elke volle maan, met zijn stand in de hemel op dat moment, heeft weer unieke eigenschappen die we kunnen ervaren. Wat de volle maan van 27 februari 2021 met zich meebrengt, leg ik je hier uit.

Volle maan in Maagd

De volle maan van 27 februari staat in het sterrenbeeld Maagd. Maagden staan bekend als kieskeurige, geheimzinnige oplossers, die zich richten op de toekomst en naar een doel toe werken. Deze volle maan brengt de energie van de eigenschappen van Maagd naar jou toe! Doe er je voordeel mee! Ruim lekker je huis op, dan wordt je hoofd ook opgeruimder, maar ook je laptop, telefoon, agenda, alles kun je opruimen en netjes maken, zodat je met een schone lei de lente in kan stappen.

Naast spullen opruimen en uitzoeken, kun je ook je leven opruimen. Waar ben je nou echt dankbaar voor dat het in je leven is? Wie hoort er nog bij je? Past je werk nog bij jou, of is het tijd voor een nieuwe uitdaging?

Zon in Vissen

Als 27 februari de volle maan in Maagd aan de hemel staat, staat hij recht tegenover de zon die opgaat in het sterrenbeeld Vissen. Dit kan roet in het eten gooien; de Maagd is ordelijk en wil plannen en opruimen, terwijl Vissen dromerig, creatief en gevoelig is. Dit kan maken dat je door de Vissen-invloed niet zo geaard of productief en heel gevoelig kan zijn.

Tijd voor jezelf en de grote schoonmaak

Omdat deze twee sterrenbeelden, Maagd en Vissen, tegenover elkaar staan dit weekend, kan het lastig zijn om heel productief te zijn. Daarom wil ik je aanraden om vooral lief voor jezelf te zijn en rustig aan de grote schoonmaak te beginnen. Een schone ruit waar de zon doorheen kan schijnen, of een gestofzuigde vloer kan al zo veel voldoening geven.

 

Vergeet niet jouw edelstenen op te laden in het volle maanlicht.