Volle maan 28 maart 2021

Deze maand is het volle maan op 28 maart 2021 en staat de maan in het sterrenbeeld Weegschaal. Vorige maand, toen de volle maan in Maagd stond, hebben we onze omgeving en onszelf opgeruimd; een grote schoonmaak die meer plek heeft gecreëerd voor fijne energieën. Deze maand staat de volle maan in Weegschaal en wordt ons gevraagd om goed naar onze relaties in de breedste zin van het woord te kijken.  

Dat de maan krachten bezit, weten we al heel lang; de maan stuurt het water en maakt dat zeeën eb en vloed kennen. Het effect op ons lichaam en onze emoties kunnen we twee dagen voor én twee dagen na de volle maan voelen. Rond volle maan kan je merken dat je slechter slaapt en dat je een onrustig gevoel met je meedraagt, maar elke volle maan, met zijn stand in de hemel op dat moment, heeft weer unieke eigenschappen die we kunnen ervaren. Wat de volle maan van 28 maart 2021 met zich meebrengt, leg ik je hier uit.

Volle maan in Weegschaal

De volle maan van 28 maart staat in het sterrenbeeld Weegschaal. Weegschalen staan bekend als beschaafde, diplomatieke en welgemanierde personen die goed zijn met relaties. Ook staat de Weegschaal voor emotionele afhankelijkheid, besluiteloosheid en ijdelheid. Deze volle maan zal de behoefte naar harmonie aanwakkeren en maakt de behoefte naar emotionele afhankelijkheid groter. Er wordt je gevraagd om te kijken naar je verhoudingen en je relaties en dit begint bij onvoorwaardelijke zelfliefde. Werk het weekend van deze volle maan aan de relatie met jezelf. Plan een selfcare-dagje in en haal maskertjes in huis, houd een yoga-sessie en luister naar jouw favoriete podcast. Hiernaast staat natuurlijk de relatie met je partner centraal; plan een datenight in, haal lekkers in huis en kijk een leuke film.

Ook de relatie met voeding, gedachten, hobby’s, geld, spullen en je baan komen tijdens de volle maan van 28 maart in een ander licht te staan. Waaraan houd je je vast voor de status? En wat laat je juist daarom links liggen, maar wil je heel graag doen? Deze volle maan confronteert je misschien met waarheden die je liever verborgen hield en vraagt je moedig te zijn. Laat los wat je naar beneden trekt en pak aan waar je van groeit.

Zon in Ram

Als 28 maart de volle maan in Weegschaal aan de hemel staat, komt de zon op in het sterrenbeeld Ram. Dit zal de kracht van de volle maan versterken. Een Ram is innovatief en moedig en deze kracht zal je helpen om goede keuzes te maken tijdens de volle maan van 28 maart. Door de invloed van de Ram, zal je de stappen nemen die jou en de relatie met jezelf versterken.

Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf

De sterrenbeelden Ram en Weegschaal zullen elkaar versterken. Dit weekend neem jij de tijd voor jezelf en geef je jezelf extra liefde. Stop aandacht in een datenight en laat los wat je naar beneden trekt.

 

Vergeet niet jouw edelstenen op te laden in het volle maanlicht.