kindercoach helpen

Iedereen zit weleens wat minder lekker in zijn vel en ook kinderen kunnen een slechte dag hebben. Vaak voelen ze zich de volgende dag weer wat beter, maar soms komt het voor dat verdriet, angst of boosheid langere tijd blijft hangen en de dagelijkse gang van zaken beïnvloedt. Als ouder/verzorger kan je je dan enorm zorgen maken over het kind en je wilt graag helpen. Heb je al overwogen om een kindercoach in de arm te nemen? Een kindercoach kan helpen bij verschillende zorgvragen en de rust in het gezin weer terugbrengen. Hier lees je op welke manier een kindercoach werkt en jou en jouw kind kan helpen.

Wat doet een kindercoach?

Naast natuurlijk het coachen van kinderen, is de kindercoach er ook voor tieners, jongeren en hun ouders. Een kindercoach wordt aan het werk gezet als er een bepaalde zorgvraag is over een kind. De zorgvraag kan vanuit de ouders, maar ook vanuit de leerkracht en andere opvoeders komen. Kindercoaching is een laagdrempelige, praktische en kortdurende vorm van hulp bij zorgen op het gebied van gedrag en emoties. Tijdens de sessies wordt er gefocust op het positieve en wordt er gekeken naar de oorzaak van de problemen. De coaching gebeurt door middel van leuke spelletjes, creatieve oefeningen, (specifiek voor coaching bij Het Vrije Vosje) kindermassage en het voeren van coachgesprekken. Ook worden de ouders/opvoeders nauw betrokken bij de coaching, omdat een kind het niet alleen kan. Een kindercoach kan helpen door het kind lekkerder in zijn vel te laten voelen en meer zelfvertrouwen te geven.

Je stapt naar een kindercoach als…

…je van de leerkracht van het kind iets terugkrijgt over het gedrag in de klas, wat je thuis totaal niet herkent. Of als je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit of het gedrag zorgwekkend is. Een zorgvraag gaat vaak over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van je kind en je wilt graag weten wat je zelf kan doen, maar ook het kind de hulp bieden die hij kan krijgen. De zorgvragen waar een kindercoach mee kan helpen zijn heel breed. Hieronder een aantal voorbeelden van zorgvragen waar je bij een kindercoach mee terecht kan:

 • Onzekerheid en zelfvertrouwen
 • (Faal)angsten
 • Piekeren en negatieve gedachten
 • Concentratie-, leerproblemen
 • Hoogsensitiviteit
 • Slaapproblemen
 • Boosheid en frustratie
 • Scheiding en verlies
 • Pesten of gepest worden
 • Spanning
 • Sociale vaardigheden
 • Gezinsuitbreiding

Je stapt NIET naar een kindercoach als…

… je op zoek bent naar een diagnose, intelligentieonderzoek of een ander soortgelijk onderzoek. Een kindercoach geeft geen therapie, maar kan helpen bij zorgvragen die passen binnen de ‘normale’ ontwikkeling van een kind. Bij een intakegesprek bij een kindercoach, zal de zorgvraag uitgebreid besproken worden en gekeken worden of de kindercoach kan helpen. Als de zorgvraag te complex is, kan het zijn dat de kindercoach je doorstuurt naar een kinderpsycholoog of orthopedagoog. Een huisarts kan je hierin ook adviseren.

Hoe ziet een kindercoachsessie bij Het Vrije Vosje eruit?

Als een kind de praktijk binnen komt, wordt er altijd eerst lekker thee gedronken en een koekje gegeten. Hierna gaan we werken aan de doelen die we gesteld hebben voor het kind door middel van lichaamsgerichte oefeningen, creatieve werkvormen, spelletjes en materialen. Kinderen kunnen kleine oefeningen mee naar huis krijgen, zodat ze door kunnen blijven oefenen. De ouder(s) worden ook uitgenodigd voor een coachsessie, omdat zij ook ondersteuning verdienen. Er vindt altijd een eindgesprek plaats, om te kijken of de doelen behaald zijn.

Ik stap NU naar een kindercoach

Ben jij overtuigd dat een kindercoach jou en jouw kind kan helpen? Bij Het Vrije Vosje is op het moment geen wachtlijst en er is een leuke aanbieding voor nieuwe klanten! Ben jij benieuwd? Meld jouw kind aan en na een telefonisch intakegesprek gaat Het Vrije Vosje met jouw kind aan het werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *