Over Mij

Ik ben een echt Vrij Vosje

Ik ben Lynn Tieleman, 27 jaar en woon samen met mijn vriend, twee honden en drie katten in Dronten. De mensen die dicht bij mij staan, omschrijven mij altijd als een zorgzame, creatieve duizendpoot. In mijn werk als kindercoach kan ik mijn kwaliteiten combineren om kinderen en ouder(s) op de beste manier te helpen en ondersteunen. Zelf ben ik opgegroeid in een liefhebbend gezin met een jonger broertje. Tijdens mijn opgroeien ben ik zelf tegen vanalles aangelopen. Zo kwam ik erachter dat ik hoogsensitief ben, liep ik rond met chronische pijnklachten en werd ik op school gepest. Dit alles heeft mij gemaakt tot wie ik ben en heeft mij juist sterker gemaakt als kindercoach. Als je weet wat een kind doormaakt, kun je het kind de juiste handvatten en ondersteuning geven.
About me image

Alle kinderen worden sterren als we ze laten stralen.

Ik heb jaren met veel plezier in het onderwijs gewerkt, waar ik met prachtige kinderen heb mogen werken. De kinderen die juist wat meer aandacht nodig hadden en met een zorgvraag rondliepen, hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn hart. De glimlach die er op hun gezicht ontstond op het moment dat ik ze kon helpen met iets wat anderen niet begrepen, heeft mij doen inzien dat ik als kindercoach nog meer van deze glimlachen kan creƫren.

Mijn doel als kindercoach is om kinderen te leren dat zij zichzelf mogen zijn. Dit doe ik door hen een veilige omgeving te geven, waar ze mogen leren, spelen, creatief mogen zijn en kunnen ontspannen en uiteindelijk als 'vrij vosje' weer het leven in kunnen stappen. Het 1-op-1 werken met kinderen is zo waardevol en er komt enorm veel moois uit.

Kind met pluisjes Kind met blokken
Foto Lynn Tieleman

Kindercoaching bij het Vrije Vosje is leuk!

Writing Hand Icon

Therapeutisch Tekenen

Tekeningen zijn heel interessant. In elke tekening zijn persoonlijke aspecten van de tekenaar te vinden; het onderbewuste tekent namelijk ook mee. Bij het Vrije Vosje laat ik de kinderen een boom, een huis en zichzelf tekenen, om zo meer te weten te komen van het kind.
Lees hier meer over therapeutisch tekenen.

Woman Getting Massage

Kindermassage

Oxytocine, het gelukshormoon, wordt aangemaakt bij knuffels, massage en andere aanrakingen. Massage maakt kinderen sterk en minder kwetsbaar en ze kunnen eens even goed ontspannen. Met de speciaal ontwikkelde kindermassage worden blokkades in het lijf opgeheven en kan het kind de positieve effecten van volledige ontspanning ervaren.
Lees hier meer over de kindermassage.

Fox Face

Trajecten

Binnen het Vrije Vosje werk ik met verschillende coachingstrajecten met daarin kindsessies, oudersessies, tussentijdse evaluaties en eindevaluaties. Een traject duurt minimaal 3 maanden en kan zo lang duren als nodig is. We kunnen ook samen kijken of we een traject aanpassen naar de behoeftes van het kind.
Lees hier meer over de verschillende trajecten.

droplet

Aromatherapie

Aromatherapie betekent letterlijk geurentherapie. Onze neus is een sterk zintuig en staat in contact met het limbisch systeem. In het limbisch systeem bevinden zich het geheugen en de emoties. Tijdens de kindercoaching zet ik aromatherapie in tijdens de kindermassage, maar een kind kan ook een geursteentje mee naar huis krijgen, voor naast het bed.
Lees hier meer over aromatherapie.

Family woman woman boy

Communicatie

Ik vind het belangrijk om niet alleen het kind te spreken, ook de ouders zijn enorm belangrijk tijdens de coaching, daarom heb ik automatisch ook oudersessies in mijn trajecten zitten. Ook tussen de sessies door is het belangrijk om contact te houden, als je bijvoorbeeld thuis ergens tegenaan loopt.

Man Bowing

Hoogsensitiviteit

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is om hoogsensitiviteit om te zetten in je superkracht. Kinderen en volwassenen met hoogsensitiviteit zijn welkom in mijn praktijk. Ik zal je helpen ontspannen, we kunnen over het omzetten van de 'negatieve' kanten praten en samen maken we van jouw hooggevoeligheid een superpower!
Lees hier meer over hoogsensitiviteit.